Uvuma-Omhlope (Synaptolepis kirkii) jauhettu juuri 10g
Käyttötarkoitus: etnobotaninen näyte etnobotaniikan opiskeluun tueksi etnobotaniseen tutkimus- ja keräilykäyttöön esimerkiksi mikroskoppitutkimuksissa tai kasviossa tai kasvimateriaalikokoelmissa.
Huom! Ei elintarvike- tai kosmetiikkakäyttöön!
Alkuperä: Etelä-Afrikka
Etnobotaniikka on etnobiologian ala, ihmistiede, joka tutkii ihmisyhteisöjen ja kasvimaailman välistä suhdetta. Ajatuksen etnobotaniikasta esitti ensimmäisenä 1900-luvun alun amerikkalainen kasvitieteilijä John William Harshberger (1. tammikuuta 1869 – 27. huhtikuuta 1929). Toinen amerikkalainen biologi Richard Evans Schultesia (12. tammikuuta 1915 – 10. huhtikuuta 2001) on pidetty nykyaikaisen etnobotaniikan isänä.
Nykyään etnobotaniikan tutkintoa (Ethnobotany Degree) voi suorittaa muonessa yliopistoissa ympäri maailmaa, mukaan lukien Iso-Britannian johtavat yliopistot, kuten Kentin, Cambridgen ja Oxfordin yliopistot. Etnobotaniikan itseopiskelu sopii kaikille kasveista kiinnostuneille, sillä maailman joka tunnettu ja nimetty kasvi on tieteellisessä mielessä ensisijaisesti etnobotaninen näyte ja sopii etnobotaniikan opiskeluun, etnobotaniseen tutkimukseen ja keräilyyn.
Tämä tieteidenvälinen ala yhdistää eri alojen, kuten kasvitieteen, ekologian, antropologian ja monien muiden ala-alojen opintoja ja tutkimuksia, mikä antaa syvempää ymmärrystä kasvien monimuotoisuudesta, ekologisista systeemeistä ja kasvien kulttuurisesta merkityksestä eri yhteiskunnissa. Etnobotaniikka keskittyy kasveihin, jotka ihmiset tuntevat ja nimeävät. Etnobotanisia näytteitä eli kasvimateriaaleja eri muodoissa käytetään opiskeluun, etnobotanisiin tutkimuksiin esimerkiksi kasvimateriaalijen mikroskooppi- ja fysikaalisten ominaisuuksien tutkimuksiin ja keräilyyn esimerkiksi kasvioissa ja näytekokoelmissa. Näin etnobotaniset näytteet ovat konkreettinen arvokas lisä teoreettiseen ja numeeriseen aineistoon. Paikallisesti kerättynä erilaisten yhteisöjen keskuudesta etnobotaniset näytteet edustavat kulttuuritietoa ja paikallistuntemusta.
Eläviä kasveja eri puolilta maailmaa opiskelua ja tutkimusta varten löytyvät kasvitietellisistä puutarhoista. Laajoja etnobotanisten näytteiden kokoelmia löytyvät luonnontietellisistä museoista.